Posts

Posts uit december, 2011 tonen

Podcast Mysterieus België

Beste Wensen voor 2012... Omdat anders de wereld vergaat:...)

Afbeelding

Doe-het-zelf stadsspel + kookworkshop in de stad van uw keuze!

Afbeelding
Cuisine Cayenne is een culinair stadsspel, gecombineerd met een actieve kookworkshop. Het thema is de wereldkeuken. Cuisine Cayenne legt uitdrukkelijk de link met de producten van eerlijke handel of FairTrade. Benevens een boekje voor iedere deelnemer (= aanbevolen, maar ook mogelijk met 1 boekje per duo of team) met recepten, ingrediënten, achtergrondinformatie, spelinfo (en oplossingen van het stadsspel), heb je wellicht nog een draaiboek nodig voor de praktische organisatie van het stadsspel. Je kunt het draaiboek dan aanpassen voor om het even welke stad en aan jouw specifieke omstandigheden, grootte van de groep, enzovoort... Het is beschikbaar in PDF en het bevat ook een programmaboekje voor de teams. Heb je grote aantallen van dit boekje nodig (+10), stuur dan een mailtje naar info@inter-actief.be en wij bezorgen je het gewenste aantal boekjes met kortingen tot 50%.

Gedichtendag 2012: Fantastisch Vlaanderen

Afbeelding
Programma Jongeren (secundaire school) & Volwassenen:   Poëzie Flash Mob / Dichters in Tegenstroom Keizer Karel zei ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging, een uitspraak die danig tot de verbeelding sprak van de magiër Cornelius Agrippa . Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de zon, in Vlaanderen bijvoorbeeld, wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen.  Om dit te verhinderen, construeerde Agrippa het Robotje Agaat – hij was zijn tijd nu eenmaal ver vooruit – die iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische incantatie. Op 26 januari 2012 valt Agaat echter onherroepelijk zonder stroom , zodat het risico niet denkbeeldig is dat de wereld vergaat op 21 december 2012 – datum ook waarop de fameuze Maya kalender het voor bekeken houdt.  Gelukkig is het op 26 januari 2012 Gedichtendag… en misschien kan poëzie w

Quiz Mysterieus België: Wie is Waar?

Afbeelding
De namen in het filmpje zijn verhaspeld in een anagram... Plaats de juiste naam bij het juiste personage of object, en bij de juiste stad.  Oplossingen: hier ! WIE ZIJN ZE & WAAR ZIJN WE?  AALST:  1.  2.  3.  ANTWERPEN:  1.  2.  3.  BRUSSEL:  1.  2.  3.  BRUGGE (HEILIG BLOED PROCESSIE):  1.  2.  GENT:  1.  2.  LEUVEN:  1.  2.  MONS:  1.  2.  DIKSMUIDE:  MARCHE-LES-DAMES:  MAASEIK:  MECHELEN:  In welk dorp of in welke stad speelt het verhaal zich af dat je in het liedje kunt horen: 

Koksijde: Mijn Spook van Ten Duinen

Afbeelding
‘Alles zal verzinken en ieder moet verdrinken in het zand en in de zee.’ Zo zei de zeemeermin en ze nam de monnik bij de hand en vroeg hem: ‘Ga je mee.’ En hij hoort nu klokken luiden van een kerk die is verzonken, van een stad die is verdronken in het zand en in de zee. En hij volgt haar in het water en bemint haar niet veel later in de puinen en de duinen van het land onder de zee.

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast