Podcast Mysterieus België

GPS-Spel in Mysterieus België: Gent, Antwerpen, Brussel,...



GPS-SPEL GENT: FLANDERS FANTASTICA

Een aantal buitenaardse wezens hebben zich geïncarneerd in de goden en helden uit sagen en legenden, en zij werden door een Gentse magiër een paar eeuwen geleden “ontvoerd” en opgesloten in Gent... Ze staan nu op het punt te ontwaken uit hun “winterslaap”, met alle gevolgen vandien. Met de GPS in de hand nemen “paranormaal onderzoeksteams” de uitdaging aan... Slagen zij erin de magische formule op te sporen, waarmee ze deze vreselijke E.T.’s weer kunnen doen inslapen en een wereldwijde catastrofe verijdelen?
CONCEPT: teambuilding city game of dinner game (vertrekkend vanuit café/restaurant en gespeeld in de onmiddellijke nabijheid ervan), dat ook gebruik maakt van MP3-spelers, en uitstekend geschikt is om de stad Gent beter te leren kennen. Het is dan ook een spel in de sfeer van het werk van de Gentse schrijver van fantastische griezelverhalen, Jean Ray – ook bekend als John Flanders. Dit spel bevordert niet alleen de team spirit, maar doet ook een beroep op diverse vaardigheden van de teamspelers. Zo komen naast weet- en denkvragen ook uiteenlopende creatieve opdrachten aan bod, en kunnen kosmische bedreigingen uiteraard ook al eens hun komische kanten hebben. Het team dat het beste presteert, ontvangt een leuke prijs.
KOSTPRIJS: Basisprijs is 500 euro + 6% BTW voor 3 uur, waarna de prijs afhankelijk is van het aantal deelnemers (en GPS-toestellen dat dient ingezet: maximum 4 deelnemers per GPS), de duur, gebruik van MP3-spelers of medewerking van de Belgian Paranormal Investigators, die toelaten ter plaatse een authentiek paranormaal onderzoek te voeren.

GPS-SPEL ANTWERPEN: SLAAP, LANGE WAPPER! SLAAP!

Een E.T. die miljoenen jaren geleden langs de Schelde is gestrand, heeft zich geïncarneerd in de Antwerpse kwelgeest die in de sagen en legenden bekend staat als Lange Wapper. Hij staat nu op het punt te ontwaken uit zijn “winterslaap” en opnieuw zijn regime van terreur aan te vatten. Met de GPS in de hand nemen “paranormaal onderzoeksteams” de uitdaging aan... Slagen zij erin de magische formule op te sporen, waarmee ze Lange Wapper weer kunnen doen inslapen en een wereldwijde catastrofe verijdelen?
CONCEPT: Teambuilding city game of dinner game (vertrekkend vanuit café/restaurant en gespeeld in de onmiddellijke nabijheid ervan), dat ook gebruik maakt van MP3-spelers, en uitstekend geschikt is om de stad Antwerpen beter te leren kennen. Het bevordert niet alleen de team spirit, maar doet ook een beroep op diverse vaardigheden van de teamspelers. Zo komen naast weet- en denkvragen ook uiteenlopende creatieve opdrachten aan bod, en kunnen kosmische bedreigingen uiteraard ook al eens hun komische kanten hebben. Het team dat het beste presteert, ontvangt een leuke prijs.
KOSTPRIJS: Basisprijs is 500 euro + 6% BTW voor 3 uur, waarna de prijs afhankelijk is van het aantal deelnemers (en GPS-toestellen dat dient ingezet: maximum 4 deelnemers per GPS), de duur, gebruik van MP3-spelers of medewerking van de Belgian Paranormal Investigators, die toelaten ter plaatse een authentiek paranormaal onderzoek te voeren.





GPS-SPEL BRUSSEL:

Een variante van De Steen der Wijzen/La Pierre des Sages, maar in plaats van met een fotoboek wordt dit spel gespeeld met een GPS en MP3-speler per team. Het spel – eigenlijk een mobiele quiz - speelt zich grotendeels indoor af, in uw bedrijfslocatie, in de Sint-Hubertusgalerij (en de onmiddellijke nabijheid), in Sint-Goedele en in de Sint-Gorikshallen. Met de GPS dient u een geheimzinnig personage op te sporen die u als “alchemistisch meester” zal inwijden in de geheimen van de Steen der Wijzen, door u vragen en opdrachten te geven. Wie slaagt in de meeste proeven, verdient de graad van Grootmeester.

Een gelijkaardig GPS-stadsspel is mogelijk in Aalst (zie foto), Brugge, Diksmuide, Hasselt, Leuven, Mechelen, Mons, Namen, Orval, Tongeren, Vielsalm...


Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Urban Legends in Mysterieus België

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

05. De moord op koning Albert