Podcast Mysterieus België

Commanster: De Weerwolf



Jean Close, een jongeman van een jaar of 25, was verloofd met een meisje uit Neuville. Omdat hij te veel werk had op het veld en met de beesten, restte hem weinig tijd om met zijn geliefde door te brengen. Op een keer ging hij naar de wonderdokter in Cierreux, om een geneesmiddel te halen voor een ziek paard. Onderweg kwam een jonge vrouw naar hem toe gelopen: hij dacht dat het zijn verloofde was en liep eveneens in haar richting, maar toen verdween ze opeens in een dennenbos.
‘Ze speelt verstoppertje!’ glimlachte Jean, en hij ging achter haar aan, haalde haar in, greep haar bij het middel en kuste haar… Maar ontzet deinsde Jean terug, want haar gezicht was koud als marmer.
Achter hem weerklonk een schel gelach, en toch was daar niemand. En toen Jean zich weer naar zijn verloofde draaide, bleek hij alleen een takkenbos in zijn armen te houden.
Jean gooide de takkenbos weg en nu stond daar ineens een Boze Geest voor hem, die zich voorstelde als Mefisto. ‘Vergeet dat meisje toch,’ zei hij, ‘ik maak een weerwolf van jou, en dan kun je alle meisjes krijgen die je wil.’
‘Maar dan ben ik verdoemd en gaat mijn ziel naar de hel!’ protesteerde Jean.
‘Je krijgt een contract van me voor 7 jaar, en als je heel die tijd door niemand wordt herkend, ben je weer een vrij man en zal er je arme zieltje niets overkomen!’ grijnsde Mefisto.
Jean gaf toe… en dat had hij natuurlijk beter niet gedaan.





Toen het contract van 7 jaar bijna was afgelopen, en Jean Close heel die tijd nooit was herkend als weerwolf, ging hij met zijn oude moeder winkelen in Vielsalm. Daar zag hij de zoon van zijn vroegere verloofde spelen op straat. Ze had met Jean gebroken omdat hij van tovenarij verdacht werd, en ze was hertrouwd met een jongeman uit Vielsalm. Jean had nog geprobeerd wraak te nemen, maar hij moest voorzichtig zijn als hij dorpelingen aanviel die hem kenden, want men beweerde dat een weerwolf weer mens wordt, als hij bloedt. Jean dacht zich nu eindelijk te kunnen wreken, maar gelukkig moest het jongetje net niezen, en zei zijn moeder: ‘God behoede je!’ En zo kon hij niets doen.  
Jean en zijn moeder gingen op een heuvel zitten om wat uit te rusten, en Mefisto maakte van deze gelegenheid gebruik om te proberen, op het laatste nippertje, de ziel van Jean voor zich te winnen. Hij veranderde Jean in een reusachtige weerwolf, die zich redeloos op de oude vrouw stortte. Maar die verdedigde zich zo goed, dat de wolf het donkere bos in moest vluchten.
Uitgeput wachtte de vrouw op de terugkeer van haar zoon, die ze haar gescheurde schort liet zien. Jean zei niets, hij glimlachte alleen maar schaapachtig. En op dat ogenblik werd Jean door zijn eigen moeder herkend en ontmaskerd als weerwolf…

Men zegt dat hij eindigde op de brandstapel, maar het is ook mogelijk dat hij regelrecht naar de hel ging.




Mysteries van de Macralle


Cover for 'Mysteries van de Macralle'
By Mysterieus België
Published by De Scriptomanen
 
ISBN: 9781301242191







Ontsluier de mysteries van de spoken, heksen, weerwolven, feeën en verzonken schatten uit de streek van Vielsalm. En doe dat met een aantal (teams van) paranormaal onderzoekers naar keuze. Dit gezelschapsspel is geschikt voor spelers van 8 tot 88 jaar. Je kunt het overal organiseren, maar in Vielsalm zelf krijgt één en ander een meerwaarde, omdat de verhalen in deze streek gesitueerd zijn. 

Available ebook reading formats

Single purchase gains access to all formats. How to download ebooks to e-reading devices and apps.
FormatFull bookSample first 40%
Online Reading (HTML, good for sampling in web browser) Buy View sample
Epub (Apple iPad/iBooks, Nook, Sony Reader, Kobo, and most e-reading apps including Stanza, Aldiko, Adobe Digital Editions, others) Buy Download sample
Kindle (.mobi for Kindle devices and Kindle apps) Buy Download sample
PDF (good for reading on PC, or for home printing) Buy No sample available
RTF (readable on most word processors) Buy No sample available
LRF (Use only for older model Sony Readers that don't support .epub) Buy Download sample
Palm Doc (PDB) (for Palm reading devices) Buy Download sample
Plain Text (download) (flexible, but lacks much formatting) Buy No sample available
Plain Text (view) (viewable as web page) Buy No sample available

 

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

Urban Legends in Mysterieus België

05. De moord op koning Albert