Podcast Mysterieus België

Quiz Mysterieus België 2

Brussel heeft een zeer merkwaardige relatie met het heilige getal 7, waarvan de beruchte magiër en alchemist Paracelsus stelde dat het ‘de harmonische vibratie van de wereld der engelen en die der mensen’ vertegenwoordigt.


Net zoals Rome, ligt Brussel verspreid over 7 heuvels. Welke zijn dat? Vanaf de 12de eeuw opende de stad zich naar de wereld langs 7 straten en 7 versterkte poorten. Welke zijn dat?
De (Vlaamse) namen van de poorten en de heuvels zijn op de oude kaart weergegeven in een numerologische code, zoals bepaalde alchemisten en vrijmetselaars die indertijd gebruikten om met elkaar te communiceren over hun geheimen. Brussel wordt dan ook wel eens ‘de hoofdstad van alchemisten en vrijmetselaars’ genoemd. Let wel… Een code kan altijd een “instinker” bevatten!

Deze quiz vraag maakt deel uit van het city game De Steen der Wijzen, dat zowel met een doe-het-zelf pakket geheel door u zelf georganiseerd kan worden, als geheel voor u georganiseerd kan worden met een professionele spelleider. Oplossingen hier!




Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Urban Legends in Mysterieus België

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

05. De moord op koning Albert